NAZORG INSTRUCTIE 3D BROWS

 

Nieuwe permanente make-up (PMU) en Microblading is vergelijkbaar met een schaafwond. En bij 3D BROWS is de schade minimaal, maar toch is de huid wel aan de oppervlakte iets open. Slechte verzorging en onhygiënische handelingen kunnen wondinfecties en littekenweefsels veroorzaken. Wondinfecties kunnen tot een minder mooi eindresultaat leiden. Volg daarom de onderstaande instructies goed op.

Gebruik gedurende week een schone kussenhoes of leg elke dag een schone handdoek op de hoofdkussen.

De wenkbrauwen mogen nat worden door water/douchen. Dep daarna de wenkbrauwen voorzichtig droog met een schone handdoek of een tissue. Wees heel lief voor ze 😉 

Maak ongeveer 2 uurtjes na de behandeling de wenkbrauwen schoon met het doekje uit het zakje Phi Whipe. 

Smeer een heel dun laagje Balm Micro Sun (gele tube) op je wenkbrauwen met een schoon wattenstaafje. 1 bolletje ter grootte van een erwt is genoeg voor 2 wenkbrauwen. Zorg ervoor dat de huid nog kan ademen, dus een dun laagje aanbrengen is echt belangrijk. Raak nooit het gebruikte gedeelte van het wattenstaafje de tube aan, zo komen er onnodig bacteriën in de tube. Dit kan infecties veroorzaken. Herhaal het insmeren van de wenkbrauwen iedere ochtend totdat de tube voor de helft is gebruikt. Hierna kun je jouw eigen spf gebruiken. 

Alleen extra insmeren als de wenkbrauwen te droog aanvoelen of je hebt extra bescherming nodig tegen UV. Anders laat je de wenkbrauwen gedurende dag droog helen.

Insmeren met Balm Micro Sun, totdat de tube voor de helft is gebruikt. De andere helft bewaar je voor na de nabehandeling. Is het op? Geen paniek, deze kun je bij Face Graphics aanschaffen voor €18,- per stuk. 

 

De volgende punten NIET doen:

- 7 dagen de behandelde plek niet aan plukken/krabben/etc. 

- 7 dagen geen make-up op de wenkbrauwen

- 7 dagen niet zwemmen

- 30 dagen geen zonnebank, sauna & direct zonlicht. UV zorgt voor een snellere vervaging van het pigment

- Wanneer de wenkbrauwen gaan vervellen, kom er niet aan. Als je het lostrekt, dan kun je de pigmenten meetrekken. Hierdoor kunnen er lege plekken ontstaan.

- Wanneer de velletjes verdwenen zijn, dan lijkt het alsof het pigment verdwenen of heel licht is. Maar dit komt meestal weer terug.

Schema genezingsproces: