NAZORG INSTRUCTIE

 

Nieuwe permanente make-up (PMU) en Microblading is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische handelingen kunnen wondinfecties en littekenweefsels veroorzaken. Dus gebruik altijd een schoon wattenstaafje. Doe het wattenstaafje nooit met de gebruikte kant weer in de verzorgingsproducten. Wondinfecties kunnen tot een minder mooi eindresultaat leiden. Volg daarom de onderstaande instructies goed op.
Scroll naar de desbetreffende behandeling voor de correcte nazorginstructie. De nazorgkit is verkrijgbaar bij Face Graphics. Deze kit is goed voor de eerste behandeling en de nabehandeling. Gebruik daarom de helft voor de eerste behandeling en de andere helft voor na de nabehandeling. Gebruik gedurende week een schone kussenhoes of leg elke dag een schone handdoek op de hoofdkussen. 

Kies voor de juiste nazorg instructie door te scrollen naar de desbetreffende behandeling die je gehad hebt. 


Nazorg voor 3D BROWS:

Nieuwe permanente make-up (PMU) en Microblading is vergelijkbaar met een schaafwond. En bij 3D BROWS is de schade minimaal, maar toch is de huid wel aan de oppervlakte iets open. Slechte verzorging en onhygiënische handelingen kunnen wondinfecties en littekenweefsels veroorzaken. Wondinfecties kunnen tot een minder mooi eindresultaat leiden. Volg daarom de onderstaande instructies goed op.

Gebruik gedurende week een schone kussenhoes of leg elke dag een schone handdoek op de hoofdkussen.

Het liefst vermijd je dat de wenkbrauwen nat worden. Mochten ze nat worden door water/douchen, geen nood: Dep daarna de wenkbrauwen voorzichtig droog met een schone handdoek of een tissue. Wees heel lief voor ze 😉 

Smeer een heel dun laagje crème (wit uit het cupje) of Balm Micro Sun (gelig uit het cupje) op je wenkbrauwen met een schoon wattenstaafje. 1 bolletje ter grootte van een erwt is genoeg voor 2 wenkbrauwen. Zorg ervoor dat de huid nog kan ademen, dus een dun laagje aanbrengen is echt belangrijk. 
Raak nooit het gebruikte gedeelte van het wattenstaafje de crème/tube aan, zo komen er onnodig bacteriën in de tube. Dit kan infecties veroorzaken. Herhaal het insmeren van de wenkbrauwen iedere ochtend totdat het cupje voor de helft is gebruikt. Hierna kun je jouw eigen spf gebruiken. 

Alleen extra insmeren als de wenkbrauwen te droog aanvoelen of je hebt extra bescherming nodig tegen UV. Anders laat je de wenkbrauwen gedurende dag droog helen. 

 

De volgende punten NIET doen:

- 7 dagen de behandelde plek niet aan plukken/krabben/etc. 

- 7 dagen geen make-up op de wenkbrauwen

- 7 dagen niet zwemmen

- 30 dagen geen zonnebank, sauna & direct zonlicht. UV zorgt voor een snellere vervaging van het pigment

- Wanneer de wenkbrauwen gaan vervellen, kom er niet aan. Als je het lostrekt, dan kun je de pigmenten meetrekken. Hierdoor kunnen er lege plekken ontstaan.

- Wanneer de velletjes verdwenen zijn, dan lijkt het alsof het pigment verdwenen of heel licht is. Maar dit komt meestal weer terug.

Schema genezingsproces: zie afbeelding na nazorg Micro Blading. 

 

Schema genezingsproces:

 

 

Nazorg voor Permanente Make-up (Wenkbrouwen Powder Brows):

- Dag 1 t/m 7:

Verspreid over de dag: 1x crème (wit kleurig creme uit het cupje) of Sun Block (geel kleurig creme uit het cupje) aanbrengen met een schoon wattenstaafje, bij veel zon vaker aanbrengen. 

- Na dag 7: Smeer elke ochtend jouw wenkbrauwen in met jouw eigen SPF. Smeer de wenkbrauwen vaker in wanneer je langer buiten bent. Wanneer je jouw huid dagelijks goed beschermt tegen UV en goed verzorgd, dan blijft jouw huid langer mooi. Dit geldt ook voor de PMU. 

- Zie ook alinea "Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen)"

Nazorg voor Permanente Make-up (Ogen):

- Dag 1 tm 7: Ogen DROOG houden. Je mag met een vochtig wattenstaafje de ogenhoeken/randen voorzichtig opfrissen. Tijdens het douchen water vermijden. 

- Voelt de ogen trekkerig aan? Smeer een dun laagje crème uit het cupje. Vermijd wel jouw ogen!!

- Zie ook alinea "Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen)"

Nazorg voor Permanente Make-up (Lippen):

- Elke dag de lippen goed vettig houden met vaseline. Gebruik hiervoor een schone wattenstaafje.

- Na eten,  drinken, roken:Lippen afnemen met een vochtig wattenschijfje. 

- Voel je wondvocht? Lippen afnemen met een vochtig wattenschijfje. 

- Tussen de eerste behandeling en nabehandeling dien je lippen goed vet te houden met vaseline of een andere vette zalf.

- 2 dagen voor de nabehandeling je lippen scrubben.

- Zie ook alinea Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen)

Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen):

- 7 dagen wenkbrauwen/lippen/ogen niet aanraken met je ongewassen handen en niet steriele voorwerpen

- 7 dagen geen make-up op of rondom wenkbrauwen/lippen/ogen

- 7 dagen niet zweten, dus zeker niet gaan sporten/zwemmen, geen zonnebank, sauna & zon(nen). Door het zweten kun je makkelijker een infectie krijgen.

- 30 dagen geen zonnebank, sauna & direct zonlicht. UV zorgt voor een snellere vervaging van het pigment

- De wenkbrauwen/lippen/eyeliner kunnen gaan vervellen (vaak niet), ze mogen niet gaan korsten. Gebeurd dit wel dien je meer in te smeren. 

- Wanneer het gaat vervellen, kom er niet aan. Als je het lostrekt, dan kun je de pigmenten meetrekken. Hierdoor kunnen er lege plekken ontstaan.

- Wanneer de velletjes verdwenen zijn, dan lijkt het alsof het pigment verdwenen of heel licht is. Maar dit komt meestal weer terug.

Schema genezingsproces:

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.


Liefs,

Wai Men
Face Graphics