NAZORG INSTRUCTIE

 

Nieuwe permanente make-up (PMU) en Microblading is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische handelingen kunnen wondinfecties en littekenweefsels veroorzaken. Dus gebruik altijd een schoon wattenstaafje. Doe het wattenstaafje nooit met de gebruikte kant weer in de verzorgingsproducten. Wondinfecties kunnen tot een minder mooi eindresultaat leiden. Volg daarom de onderstaande instructies goed op. Scroll naar de desbetreffende behandeling voor de correcte nazorginstructie. De nazorgkit is verkrijgbaar bij Face Graphics. Deze kit is goed voor de eerste behandeling en de nabehandeling. Gebruik daarom de helft voor de eerste behandeling en de andere helft voor na de nabehandeling. Gebruik gedurende week een schone kussenhoes of leg elke dag een schone handdoek op de hoofdkussen. 

Kies voor de juiste nazorg instructie door te scrollen naar de desbetreffende behandeling die je gehad hebt. 

Nazorg voor Microblading:

Wel doen:

Kom niet met je handen of andere niet steriele voorwerpen aan de wenkbrauwen! Jouw huid is nog open en kan door onhygiënisch toedracht infecties ontstaan. Was je handen daarom goed voor elke handeling.

Dag 1:

 1. Maak een schaar goed schoon met alcohol of was het met afwasmiddel en spoel het af met heet water.

 2. Knip het Phiwipe zakje aan de bovenkant voorzichtig open. Dit zakje heb je nog nodig.

 3. Haal de Phiwipe uit het zakje en vouw het 1x open en knip de Phiwipes in 3 delen. 

 4. Doe de geknipte stukjes Phiwipe terug in het zakje en sluit het goed af door de opening een paar keer om te vouwen en doe de paperclip erop. Zo blijven de doekjes vochtig.

 5. Een half uur na de behandeling de wenkbrauwen voorzichtig afnemen met een stukje Phiwipe, zonder de huid uit te rekken. Dus heel zachtjes over de wenkbrauw aaien. Op deze manier wordt de overtollige lymfe verwijderd om de vorming van korstjes te voorkomen.

 6. Meteen na het reinigen een heel dun laagje Balm Micro Sun (gele tube) op je wenkbrauwen smeren met een schoon wattenstaafje. 1 bolletje ter grootte van een erwt is genoeg voor 2 wenkbrauwen. Zorg ervoor dat de huid nog kan ademen, dus een dun laagje aanbrengen is echt belangrijk. Raak nooit het gebruikte gedeelte de tube, zo komen er onnodig bacteriën in de tube. Dit kan infecties veroorzaken. 

 7. Herhaal dit nog 2x, verspreid over de dag (bijvoorbeeld in de namiddag en avond voordat je gaat slapen). In de avond alleen schoonmaken en niets opsmeren. Let op: in totaal maak je jouw wenkbrauwen 3x schoon, dit alleen op de dag van de behandeling. Is er nog steeds lymfevocht, neem het nog 1x af. Lymfevocht zorgt voor kostvorming. En leg vanwege hygiëne een schone handdoek op jouw kussen. 

 

Dag 2 t/m 7:

In de ochtend met de Balm Micro Sun (gele tube) insmeren en in de avond alleen insmeren als de wenkbrauwen te droog aanvoelen. Anders laat je de wenkbrauwen droog helen. Afnemen met Phiwipe is niet meer nodig.

 

Na dag 7:

De wenkbrauwen mogen weer natgemaakt worden. Wel insmeren met Balm Micro Sun, totdat de tube voor de helft is gebruikt.

Niet doen:

- Maak de wenkbrauwen 7 dagen niet nat. Mocht je de wenkbrauwen per ongeluk nat hebben gemaakt, dep het voorzichtig droog met een tissue.

- 7 dagen niet zweten (zonnen, sauna, sporten, zonnebank)

- 7 dagen lang geen cosmetica op je wenkbrauwen smeren

- 4 weken niet in de zon/zonnebank en sauna, zwembad

- Aan je wenkbrauwen te zitten en vooral niet als er korstjes/velletjes op komen. Niet aan plukken deze vallen er vanzelf af. Anders trek je de pigment mee en kan je gaten in je wenkbrauwen krijgen.

- Na ongeveer 1 a 2 weken kunnen er velletjes op komen. Deze vallen eraf, dan lijkt het alsof je wenkbrauwen verdwijnen/de kleur heel licht is, maar dit komt meestal weer terug.

Schema genezingsproces:

 

 

Nazorg voor Permanente Make-up (Wenkbrouwen Powder Brows):

- Dag 1 t/m 7:

Verspreid over de dag: 1x Sun Block (gele tube) aanbrengen met een schoon wattenstaafje, bij veel zon vaker aanbrengen. 

En de wenkbrauwen ‘s avonds heel lichtjes wassen met After Care Soap. En zachtjes droogdeppen met een tissue. 

- Na dag 7: Sun Block in jouw beauty routine meenemen. Smeer elke ochtend jouw wenkbrauwen in met de Sun Block. Smeer de wenkbrauwen vaker in wanneer je langer buiten bent. Wanneer je jouw huid dagelijks goed beschermt tegen UV en goed verzorgd, dan blijft jouw huid langer mooi. Dit geldt ook voor de PMU. Is de tube voor de helft gebruikt? Dan stop je met het smeren van Sun Block. Je kunt dan jouw eigen SPF gebruiken. 

- Zie ook alinea Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen)

Nazorg voor Permanente Make-up (Ogen):

- Dag 1 tm 7: Ogen DROOG houden. Je mag met een vochtig wattenschijfje de ogen voorzichtig deppen/opfrissen. Tijdens het douchen water vermijden. 

- Voelt de ogen trekkerig aan? Smeer een dun laagje After Care Gel op

- Zie ook alinea Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen)

Nazorg voor Permanente Make-up (Lippen):

- Elke dag de lippen goed vettig houden met vaseline. Gebruik hiervoor een schone wattenstaafje.

- Na eten,  drinken, roken:Lippen afnemen met een vochtig wattenschijfje. 

- Voel je wondvocht? Lippen afnemen met een vochtig wattenschijfje. 

- Tussen de eerste behandeling en nabehandeling dien je lippen goed vet te houden met vaseline of een andere vette zalf.

- 2 dagen voor de nabehandeling je lippen scrubben.

- Zie ook alinea Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen)

Niet doen (Wenkbrauwen, ogen & lippen):

- 7 dagen wenkbrauwen/lippen/ogen niet aanraken met je ongewassen handen en niet steriele voorwerpen

- 7 dagen geen make-up op of rondom wenkbrauwen/lippen/ogen

- 7 dagen niet zweten, dus zeker niet gaan sporten, geen zonnebank, sauna & zon(nen). Door het zweten kun je makkelijker een infectie krijgen.

- 30 dagen geen zonnebank, sauna & direct zonlicht. UV zorgt voor een snellere vervaging van het pigment

- De wenkbrauwen/lippen/eyeliner kunnen gaan vervellen (vaak niet), ze mogen niet gaan korsten. Gebeurd dit wel dien je meer in te smeren. 

- Wanneer het gaat vervellen, kom er niet aan. Als je het lostrekt, dan kun je de pigmenten meetrekken. Hierdoor kunnen er lege plekken ontstaan.

- Wanneer de velletjes verdwenen zijn, dan lijkt het alsof het pigment verdwenen of heel licht is. Maar dit komt meestal weer terug.

Schema genezingsproces:

 

Nazorg PHILINGS:

Microneedling:

Na de behandeling zal de huid rood en geïrriteerd aanvoelen, vergelijkbaar met een milde verbranding door de zon. Daarnaast kan de huid strak aanvoelen, tintelen en gevoelig zijn op de plekken waar het behandeld is. Deze effecten zullen binnen enkele uren sterk afnemen. En na 3 dagen zal de meest zichtbare roodheid verdwijnen.

Je hebt een tube Ultimate Skin Cocktail Gel meegekregen. Breng dit 3x per dag aan: ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds. Je doet met deze tubes ongeveer 4/5 dagen mee. De tube maak je open door het lipje te breken en te draaien. Dat is ook gelijk een dopje om het af te sluiten. Dit doe je door het dopje om te draaien. Houdt je wat over, maak het gewoon op.

De volgende punten zijn na de behandeling NIET toegestaan:

 1. Eerste 12 uur het gezicht wassen

 2. Eerste 24 uur geen make-up opdoen

 3. Eerste 48 geen foundation en poeder opdoen

 4. Eerste 5 dagen geen zwembad, sauna, zonnebank bezoeken

 5. Eerste 5 dagen geen intensieve inspanning, waarbij je kunt gaan zweten

 6. Eerste 7 dagen het gezicht blootstellen aan direct zonlicht

 7. Eerste 3 weken geen Botox/fillers

Phi-Ion (Plasmalift):

Gelig gekleurde plekjes tot 2 mm in de doorsnede kunnen op de behandelde plek verschijnen en tot 5 dagen zichtbaar blijven. Oogleden kunnen opzwellen en het kan een tintelend gevoel geven. Het is niet noodzakelijk om Skin Candy aan te brengen, mocht het tintelend gevoel aanhouden, dan kun je een dun laagje Skin Candy aanbrengen met een schone wattenstaafje. Alle bijwerkingen zullen binnen 7 tot 10 dagen moeten weggaan.

De volgende punten zijn na de behandeling NIET toegestaan:

 1. Gebruik van agressieve (reinigings)producten op de huid (met parfums, zeep, etc.)

 2. Eerste 24 uur geen foundations en poeders

 3. Eerste 14 dagen het gezicht blootstellen aan direct zonlicht. Het advies is om een hoed te dragen, een donkere zonnebril en je altijd goed te beschermen met een spf factor 50 gedurende 3 maanden. Sowieso is het goed voor de huid om altijd spf aan te brengen.

 4. Eerste 5 dagen geen zwembad, sauna, zonnebank bezoeken

 5. Eerste 5 dagen geen intensieve inspanning, waarbij je kunt gaan zweten

Schema genezingsproces Phi-Ion:

 

Nazorg Removal:

 1. Kom niet met je handen of andere niet steriele voorwerpen aan de wenkbrauwen! Jouw huid is nog open en kan door onhygiënisch toedracht infecties ontstaan. Was je handen daarom goed voor elke handeling.

 2. Maak een schaar goed schoon met alcohol of was het met afwasmiddel en spoel het af met heet water.

 3. Knip het Phiwipe zakje aan de bovenkant voorzichtig open. Dit zakje heb je nog nodig.

 4. Haal de Phiwipe uit het zakje en vouw het 1x open en knip de Phiwipes in 12 delen. Het doekje hoef je niet verder uit te vouwen.

 5. Doe de geknipte stukjes Phiwipe terug in het zakje en sluit het goed af door de opening een paar keer om te vouwen of sluit het af door het in een gesloten plastic zakje te doen. Zo blijven de doekjes vochtig.

 6. Dag 1: 6x schoondeppen met Phiwipe en smeer 1x voor het slapen gaan 1 dun laagje Skin Candy op de wenkbrauwen met een schoon wattenstaafje

 7. Dag 2: 4x schoondeppen met Phiwipe en smeer in de ochtend en avond een laagje Skin Candy op de wenkbrauwen met een schoon wattenstaafje

 8. Dag 3-7: 2x per dag insmeren met Skin Candy

 9. Vanaf dag 8: 1 week lang 2x per dag  insmeren met After Care Cream

 10. Let op:

 • 3 dagen wenkbrauwen niet nat maken

 • 7 dagen niet zweten (sporten, sauna, zonnen, zonnebank, etc.)

 • Niet krabben wanneer het jeukt, dan is de huid aan het genezen

 • Korstjes zelf laten genezen, absoluut niet zelf eraf halen

Mocht je vragen hebben, neem aub contact met mij op!

Liefs,

Wai Men
Face Graphics